Elektrisk palleløfter – Hjælp til funktionsnedsatte

27. apr, 2022

I Danmark har vi pt. mangel på arbejdskraft samtidig har vi en lang række borgere, der er tvunget på overførselsindkomst, fordi de fysisk ikke længere er i stand til at klare de tunge arbejdsopgaver.

Nogle af de områder, hvor der er særlig stor mangel på arbejdskraft er indenfor butik, lager og logistik, arbejdsområder hvor der ofte er fysiske udfordringer og samtidig begrænset plads at arbejde på.
Men det er også arbejdspladser, hvor det er relativt nemt at have fleksible arbejdstider og dermed også arbejdspladser, hvor personer med funktionsnedsættelse og nedsatte arbejdstider kan fungere i, hvis blot de rette hjælpemidler er til rådighed

En almindelig palleløfter kan hurtigt blive en hård fysisk belastning, når medarbejderen skal sætte et tungt læs i bevægelse, ligesom ansatte med fysiske udfordringer eller funktionsnedsættelse nemt bliver overbelastet ved betjening af manuelle palleløftere.
Der findes adskillige former for elektriske palleløftere på markedet, men C.J. Truckservice  importerer en helt speciel elektrisk palleløfter, der imødekommer alle de fysiske udfordringer medarbejderne normalt kommer ud for og er den helt rigtige løsning for personer med funktionsnedsættelse

Eksempelvis kan vores el palleløfter betjenes med blot en hånd via et ergonomisk håndtag og uden nogen form for fysisk anstrengelse. Skuldre og ryg bliver optimalt aflastet ved, at håndtaget kan betjenes uanset, hvilken vinkel håndtaget står i.
Det betyder blandt andet, at palleløfteren uden fysisk besvær kan betjenes, selvom håndtaget står helt i lodret eller placeres i den arbejdshøjde, der passer bedst for operatøren.
Da palleløfteren både kører og løfter elektrisk bliver den et ideelt hjælpemiddel på lageret, i lastbilen eller butikker med lidt gangplads.

Det er en meget kompakt maskine, faktisk så kompakt, at vendearealet bliver meget mindre end manuelle palleløftere, når maskinen betjenes med lodretstående håndtag. Dertil kommer at batteriet er så nemt at genoplade og skifte rundt på, at selv personer med ekstraordinære skånehensyn kan udføre opgaven.

Det er min opfattelse, at der på jobcentrene ofte tænkes lidt konservativt, når talen handler om hjælpemidler til personer, der gerne vil tilbage til arbejdsmarkedet.
Jeg håber indsparket her, kan skabe lidt debat om emnet “alternative hjælpemidler” til funktionsnedsatte borgere

Mvh
Axel Ibsen

 

Kontaktformular

Du er velkommen til at skrive til os! Vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.

Kontakt